FNRS
Manege Beukers - Oudkarspel

Lessen

Aanmelden (nieuwe) leerling voor rijlessen


Paardrijlessen

Wilt u paardrijles? Wij bieden wat u zoekt! Professionele lessen van beginnend tot gevorderd niveau voor volwassen- en jeugdruiters in een groep of privé. De lessen vinden plaats in onze mooie binnenhal of buitenbak.

Vrij rijden

Bij Manege Beukers kunt u ook vrij rijden in de binnenhal of buitenbak, of in de schitterende omgeving.
U bent van harte welkom om eens een kijkje te nemen in onze moderne manege.

Tarieven

Ponyrijlessen

Speciale ponyrijlessen voor uw zoon of dochter! Bij Manege Beukers krijgt uw kind les op lieve en betrouwbare pony’s onder begeleiding van ervaren en gediplomeerde instructeurs/- trices. Uw kind leert bij ons op een leuke en veilige manier op een pony te rijden!

Uw kind leert bij ons op een leuke en veilige manier op een pony te rijden! Kinderen vanaf 7 jaar zijn van harte welkom bij onze manege. Kinderen zonder rijervaring beginnen met privé-lessen van een half uur. Afhankelijk van de vorderingen zullen dit ongeveer 10 lessen zijn.

Hierna wordt uw kind in een beginnersgroep geplaatst van maximaal 8 kinderen. Eén van onze sterke punten is dat wij optimaal aandacht aan u kind willen besteden in de lessen. Om de kwaliteit daarin optimaal te garanderen zullen wij maximaal 8 kinderen plaatsen in een les. Kinderen die al rijervaring hebben kunnen direct in de groepsles meerijden. De lessen vinden plaats op alle middagen met uitzondering van de zondag. Er zijn ook aparte paardrijlessen voor de jeugd op alle niveaus.

U kunt meegenieten

Onze kantine is de ideale plek om als ouder onder het genot van een drankje te genieten van de vorderingen van uw kind. De gezellige ruimte heeft uitzicht op de binnenhal en op de buitenbak. U kunt dus hiervandaan de les volgen.

Extra activiteiten

Naast groep- en privé-lessen voor zowel beginnende als gevorderde ruitertjes organiseren wij ook leuke evenementen zoals: spelmiddagen, onderlinge wedstrijden en ’s zomers de fantastische ponykampen!

Meer over onze activiteiten

Stoppen met de lessen?

Wanneer u wilt stopppen met het volgen van manegelessen bij ons, dient u dit per mail aan ons kenbaar te maken. U dient minimaal 1 maand voor aanvang van het nieuwe kwartaal uw overeenkomst op te zeggen. Zie artikel 3 van de lesovereenkomst.

Beukers Stimuleringsplan (BSP)

Het Beukers Stimuleringsplan is een plan voor ruiters die meer uit het paardrijden willen halen dan 1 keer per week een manege les. De ruiters krijgen 2 keer per week wedstrijd gericht les, in dressuur en het springen. Daarbij word er les gegeven in kleine vaste groepjes op een vast(e) pony/paard. Tevens mogen de ruiters uitkomen op wedstrijden.
De eerste regiokampioen in het springen is inmiddels een feit!
Bsp is voor iedereen toegankelijk. Dus ben jij diegene die net even wat meer wilt en graag wedstrijden wilt rijden,dan is dit wat voor jou.

Carrousel

“Beukers Cocktails” is het carrouselteam van manege Beukers. Het is een team van jong en oud. Het team staat onder leiding van commandante Aniek de Vries.

Carrousel rijden is mogelijk voor elke ruiter of amozone op zowel een manegepaard als eigen paard.

Beukers Cocktails traint wekelijks op dinsdagavond van 21.00 tot 22.00 uur. Het seizoen start in september en eindigt eind mei. Het streven is om 2 keer per jaar deel te nemen aan een wedstrijd waarvan de laatste wedstrijd elk jaar het NK is. Een groot evenement waar het hele jaar naar toe gewerkt wordt.
Er wordt een jaarlijkse contributie betaald en per les gelden de tarieven zoals aangegeven bij Pension & manege - Tarieven.

Beukers starters pakket.

Prijs: €57,50
Het Beukers starters pakket bestaat uit 5 lessen. Uw kind krijgt alleen les en de les duurt 30 minuten. In deze 5 lessen word niet alleen het rijden uitgelicht maar ook alles wat met het pony en ponyrijden te maken heeft zoals het poetsen en opzadelen van de pony, het aan de hand lopen met de pony en hoe we dit op een zo veilig mogelijke manier kunnen doen.
Want paardrijden is niet alleen het rijden.

Les 1: In de eerste les wordt vooral de nadruk gelegd op het poetsen en opzadelen van de pony. Hoe halen we de pony uit stal? Waarom moeten we poetsen? Hoe moeten we het hoofdstel in doen?

Les 2: Voordat de les begint probeert uw kind zelf de pony te poetsen en op te zadelen. Als dat niet gelukt is komt de instructeur aan het begin van de les helpen om dit af te maken. Verder wordt er in deze les uitgelegt hoe we met een pony aan de hand moeten lopen. Hoe we op de pony moeten stappen. Ook wordt er uitgelegd hoe we moeten lichtrijden. Aan het einde van de les wordt er uitgelegt hoe we van de pony af moeten stappen.

Les 3: Voor het begin van de les probeert uw kind zelf weer te poetsen en op te zadelen. De instructeur helpt weer als dit niet gelukt is. In deze les wordt er weer verder gegaan met het lichtrijden. Ook wordt er uitgelegt hoe je correct op een pony moet zitten.

Les 4: Voor het begin van de les probeert het kind zelf weer te poetsen en op te zadelen. De instructeur helpt weer als dit niet gelukt is. Ook in deze les gaan we weer verder met het lichtrijden. Ook gaan we uitleggen hoe we figuren moeten rijden en hoe je de pony moet sturen.

Les 5: Voor het begin van de les probeert het kind zelf weer te poetsen en op te zadelen. De instructeur helpt weer als dit niet gelukt is. In deze les proberen we alles van de afgelopen weken te herhalen. En bekijken we hoe het kind gevorderd is in de afgelopen paar weken.