FNRS
Manege Beukers - Oudkarspel

Faciliteiten

Openingstijden Manege

Maandag t/m vrijdag08:00 – 23:00
Zaterdag08:00 – 20:00
Zondag08:00 – 17:00

Vitafloor

Vitafloor

De Vitafloor® is een doorontwikkeling van een trainingsapparaat voor astronauten dat ontwikkeling van botdichtheid en spiermassa dient te stimuleren en was het eerste “Whole Body Vibration” systeem wat specifiek voor paarden ontwikkeld werd.Vitafloor is een veilig en gebruikersvriendelijk computergestuurd vibratiesystem, wat helpt de bloeddoorstroming te verbeteren en tegelijkertijd als trainings- en massagemethode dient. Dit leidt tot een duidelijke verbeterde bloedsomloop, vooral in de benen en de organen. Ook kan de Vitafloor gebruikt worden voor zowel het voorkomen als behandelen van blessures alsmede voor het trainen van uw paard in het algemeen. Het resultaat is een verkorte revalidatie tijd, met name bij de behandeling van blessures in zacht weefsel, bot en hoef problemen en tevens helpt het ter voorkoming van koliek, waardoor het produkt zeer geschikt is voor paarden die stalrust moeten hebben.

Vitafloor is vooral geschikt voor het behandelen van blessures aan pezen en banden en heeft ook positieve resultaten laten zien bij de behandeling van hoefbevangenheid. Voorlopige universitaire studies geven aan dat het helpt bij de verbetering van botdichtheid en de ontwikkeling van meer (en soepelere) spieren, alsmede bij een versterkte hoefgroei. Klinisch helpt het ter voorkoming van stijve spieren en gewrichten en het maakt de paarden losser en soepeler. Het produkt is heel veilig en makkelijk te integreren in uw trainingsprogramma.

Feesten en partijen

kantine manege Beukers

Ook voor een feestje, een uitje met uw bedrijf, een teambuildingsdag of een ander soort feestje kunt u bij ons terecht.

Er zijn tal van mogelijkheden zoals paardrijden in combinatie met een warm en koud buffet, vrijheidsdressuur, ringsteken met een BBQ evt. in combinatie met live muziek, een demonstratie springen en nog veel meer.
U kunt bij ons uw wensen aangeven en samen kijken we naar de mogelijkheden.

Wanneer u belangstelling hebt kunt u contact met ons opnemen en gaan we er samen een feestje van maken.

meer informatie

Binnen- en buitenbak

Binnen bij Manege Beukers

De buitenbak van 100 x 45m biedt veel ruimte voor training.
In de grote overdekte binnenhal van maar liefst 30 x 100m kan bij alle weersomstandigheden gereden worden. De hal kan op een zeer gemakkelijke manier in drie verschillende bakken worden onderverdeeld. Daarnaast is er nog een binnenhal van 20 x 60m.

Trainingsmolen De Enterprise

Training- of stapmolen voor paarden

Uniek in Nederland is de trainingsmolen De Enterprise die bij Manege Beukers op het terrein te vinden is. Het unieke zit in het feit dat de paarden in deze trainingsmolen optimaal in conditie kunnen komen.
Met de ervaring van de bouw van meer dan 200 trainingsmolens, dook telkens de vraag op "Is het mogelijk een trainingsmolen te construeren, waar de paarden niet alleen rondgaan, maar ook nog een stuk recht uit lopen?" De paarden lopen dan niet steeds gebogen, maar ook recht.
Eveneens is de kostbare ruimte beter te benutten. Doordat de totale aandrijvingtechniek boven het loopgedeelte is geplaatst, ontstaat een binnenruimte die b.v. als longeerpiste, hooiopslag of bergplaats benut kan worden. De voordelen van de De Enterprise voor uw paard of pony zijn:

Betere beenbelasting voor de paarden en pony’s door rechtuit lopen
Plaats voor 6 à 7 paarden
Binnenruimte kan goed benut worden
Veiligheid door een stabiele constructie

Omgeving

Buiten paard rijden

Vanuit de stal kun u de bossen van het recreatiegebied Geestmerambacht in om een buitenrit te maken. Het Schoorlse bos en duingebied ligt vlakbij en biedt ook een prima mogelijkheid om een prachtige buitenrit te maken. Eenmaal in het duingebied is het strand zeer makkelijk te bereiken.

Geestmerambacht

Longeerbak en paddocks

Longeerbak manege Beukers

De paddocks en longeercirkels zijn 15m x 15m. Wij hebben in totaal 7 ha beschikbaar voor weidegang van de paarden en pony’s. Onze manegepaarden en pony’s komen vanaf april t/m september dagelijks buiten.
Ook voor de pensionpaarden en pony’s is er mogelijkheid dagelijks op het land te gaan. Op door de weekse dagen zetten wij uw paard buiten, u hoeft hem dan alleen nog binnen te zetten. In het weekend regelt u dit zelf. De paarden staan in kleine koppels op omhekte stukken land. Uiteraard is er op het land een watervoorziening voor uw paard.

Kantine

Kantine van manege Beukers

De kantine is voorzien van alle gemakken. In het midden de gezellige bar, centraal een ouderwetse stamtafel en leuke zitplaatsen door de gehele kantine.

Ook is er gedacht aan personen die in een rolstoel zitten. Op een zeer gemakkelijke manier is de verhoogde kantine te bereiken. De kantine is de ideale plek om onder het genot van een drankje en een hapje nog even na te praten over de vorderingen van uw kind, u zelf of een ander. Vanwege de grote ramen aan beide kanten, heeft deze gezellige ruimte zeer goed uitzicht op de binnenhal en op de buitenbak.

Openingstijden Kantine

Maandag t/m vrijdag10:30 –23:00
Zaterdag08:30 –17:00
ZondagGesloten, behalve tijdens evenementen